У Мінсоцполітики зробили важливу заяву щодо видачі субсидій готівкою

06.02.2019, 19:21

У березні цього року стартує модель монетизації субсидій - "живі" гроші для розрахунків за комунальні послуги будуть виплачуватися безпосередньо одержувачам субсидії. Відповідне рішення було прийнято сьогодні Кабінетом міністрів України.

Як повідомляє Мінсоцполітики, паралельно діятиме запущена з січня 2019 року монетизація, яка передбачає розрахунки за спожиті послуги субсидіантами через Ощадбанк, і за результатами вже в цьому опалювальному сезоні виплату невикористаних субсидій одержувачам готівкою.

Тому всі, кому призначено субсидію з 2018 року, отримають в березні готівку для оплати комунальних платіжок за лютий 2019 року. Відповідно, в квітні прийдуть кошти для розрахунку за спожиті в березні послуги, в травні - за квітневу комуналку.

Вся субсидія "старим" субсидіантам буде перерахована грошовим переказом через державний Ощадбанк, а пенсіонерам виплатить Пенсійний фонд одночасно з пенсією.

Для отримання грошового переказу необхідно буде звернутися до найближчого відділення Ощадбанку і надати паспорт та ідентифікаційний код. Одночасно з виплатою грошового переказу кожному одержувачу субсидії буде відкритий персональний банківський рахунок, на який буде перераховуватися сума субсидії в квітні і травні.

Нагадаємо, що 31 березня в Україні відбудуться вибори президента. У соцмережах вже відзначили, що ідея видавати субсидії готівкою вже з березня запущена саме під вибори.

Читайте АСН в Google News