Янукович розповів, що його "кинули як лоха"

06.02.2019, 15:10

Колишній президент України Віктор Янукович, який втік до Росії, провів прес-конференцію в Москві, вибухнувши низкою скандальних заяв.

Янукович став на захист глави "Українського вибору" і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, на якого завели кримінальну справу через держзраду.

"У мене ніколи не було до Медведчука особливих симпатій. Але це неприпустимо до будь-якого громадянина України. Не повинні спецслужби зрощуватися з радикалами і використовувати їх у своїх цілях. У мене пройшла інформація, що створена група з 12 осіб, яка працює, можливо, не тільки по Медведчуку. Я хочу звернутися до військових: не виконувати злочинні закони влади", - заявив Янукович.

Також Янукович згадав події 2014 року і заявив, що підписанти угоди з врегулювання конфлікту досі несуть відповідальність за виконання домовленостей.

"Я не вірив, що країни підписанти себе дискредитують. Я думав, що все, що ми підпишемо, буде виконуватися з обох сторін і в тому числі за це будуть нести відповідальність країни-підписанти. Але я помилився. Як це можна назвати? Мене обдурили? Зрадили? Або як кажуть просунуті українські політики, які сьогодні такими себе вважають, "мене кинули як лоха"? Як?" - запитав сам себе Янукович.

Нагадаємо, Оболонський районний суд Києва заочно засудив  Януковича до 13 років позбавлення волі. Його визнали винним у державній зраді і пособництві в агресивній війні, але відхилили звинувачення в сепаратизмі.

Читайте АСН в Google News