День блаженної Ксенії 6 лютого. Що робити в цей день

06.02.2019, 08:47

6 лютого 2019 року, в день пам'яті Ксенії Петербурзької, безліч віруючих піднесуть молитви святій. Щирі прохання про допомогу будуть почуті, і Вищі Сили допоможуть впоратися з будь-якими труднощами.

Блаженна Ксенія широко відома всьому світу своєю самовідданістю і вірою в Господа. Її життя було сповнене поневірянь і злигоднів, проте свята знаходила в собі сили допомагати людям. Жила свята в XVIII столітті. Рано залишилася вдовою, взяла на себе найважчий християнський подвиг - юродство. Перебуваючи в повному здоров'ї розуму, вона, нібито, божеволіє. Йде за труною чоловіка, а ховає ... саму себе. "Померла моя Ксеньюшка, - журиться, - один я залишився". І живе під ім'ям чоловіка, довго ночами носить цеглу для церкви. І допомагає хворим. Рано залишилася вдовою, Ксенія відмовилася від нажитого майна і мирських благ, щоб вступити на шлях аскетичною життя.

Вищі Сили дарували їй дар передбачення і зцілення, який вона використовувала на благо людям. Ксенія і після смерті продовжує допомагати людям, і в день її пам'яті віруючі відправляються в паломництво на місце поховання, щоб залишити записки з проханнями і побажаннями.

Свята Ксенія вела життя юродивої, відмовлялася від запропонованого житла і вважала за краще відгукуватися на ім'я покійного і гаряче коханого чоловіка. Їй моляться про набуття сімейного щастя, про позбавлення недуг і життєвих труднощів, у неї просять поради в складній ситуації.

Священнослужителі 6 лютого закликають віруючих відвідати храми і церкви, щоб вознести молитви Ксенії, покаятися в непорядні вчинки і встати на шлях виправлення. Помолитися святій можна і вдома, перед її іконою, яка вважається сильним оберегом від будь-яких неприємностей.

Читайте АСН в Google News