Ви здивуєтеся. Червоний не є кольором кохання

05.02.2019, 17:30

Кольори - це певні енергії, частоти, кожна з яких відповідає вібраційному рівню або вимірюванню. Спектр видимого випромінювання складається з семи кольорових смуг, тобто семи кольорів веселки, а також чорного, повної відсутності видимого випромінювання, і білого, суми всіх кольорів.

Тобто всього основних кольорів - дев'ять. Чорний і білий не є кольорами як такими, оскільки вони обидва не мають довжини хвиль, але, тим не менш, вони представляють собою частини цілого.

Червоний - це колір пристрасті, бажання, хтивості і сексуальності. Колір Марса (Червоної планети), римського бога війни, символу чоловічого енергетичної переваги, сили, люті, гніву і дії. Червоний - колір крові.

«Червоний колір - це інтенсивний колір, який наповнений емоціями, починаючи від палкого кохання, закінчуючи гнівом і насильством - символізує собою як Купідона, так і диявола», -
Дженніфер Боурн.

Відоме червоне світло володіє довжиною хвилі близько 650 Нм (нанометрів), це найдовша і найповільніша хвиля спектра, тому цей колір має найнижчий рівень вібраційної енергії.

З духовної точки зору червоний - це колір основний, кореневої чакри. Він символізує життя, життєву силу, фізичну силу, стабільність і безпеку, фізичну природу людини, приземленість і найпримітивніший фізичне та емоційне існування. Основними блокаторами цієї чакри є страх і тривога.

Якщо ми розуміємо любов як фізичну потребу у виживанні, яка до того ж має сексуальне обґрунтування, або демонстрацію відсутності любові до себе (внутрішньої любові), любов як продукт бажання і потреби, то в цьому випадку червоний колір дійсно є найбільш відповідним кольором.

Він символізує любов, засновану на страху, обмежену очікуваннями і сприйнятливу до коливань его. У духовному сенсі справжня любов - це не потреба і не хтивість, а наша природна сутність, чистий стан рівноваги, світу і зв'язку з Всесвітом і самим Творцем.

Якщо нам буде необхідно вибрати найбільш відповідний колір для загальнолюдської, безумовної любові, кращим варіантом буде білий. Це колір всього сущого, колір Божественної присутності і духу, чистоти і нескінченності, тому що все у Всесвіті створено любов'ю.

З усього спектрального діапазону також можна виділити зелений колір, що доповнює червоний. Це зцілюючий колір, і його поєднання з червоним заспокоює бурхливі пристрасті, гнів і врівноважує емоції.

Зелений - колір балансу і гармонії, рівноваги між серцем і емоціями, раціональним розумом і інтуїтивним інтелектом серця.

З давніх років зелений колір завжди символізував собою зростання, оновлення і відродження. У язичницьких культурах «Зелений людина» був символом родючості. У мусульманських країнах зелений вважається священним кольором. В Ірландії - це колір удачі. У династії Мін зелений був кольором небес.

Зелений так само вважається кольором життя, весни і природи. Це емоційно позитивний колір, що збільшує любов до себе і мотивує до самовдосконалення, а також спонукає до альтруїстичних вчинків. Це колір серцевої чакри, міст між фізичним і духовним царствами, колір зв'язку з Джерелом любові, співпереживання і істинного співчуття.

Зелений колір має дивні цілющі сили і є найспокійнішим і розслаблюючим кольором для людського ока. Він покращує зорове сприйняття, життєву стійкість і витривалість. Зелений - це саме умиротворення і розслаблення. Він знижує рівень занепокоєння і нервозності.

Також зелений колір є кольором надії, здоров'я і оновлення. Він символізує майстра-цілителя і життєву силу.

Немає «хороших» або «поганих» кольорів. Кожен колір служить визначеній меті, визначеній функціональній частоті. Важливо зрозуміти значення кожного кольору, перш ніж сліпо приймати будь-які інтерпретаційні асоціації.

Джерело:  cluber.com.ua.

Читайте АСН в Google News