У Харкові в "реабілітаційному центрі" катували 25 людей

30.01.2019, 18:21

У Харкові припинили діяльність "реабілітаційного центру", в якому просто катували людей, повідомляє прес-служба місцевої прокуратури.

Днями прокуратура і поліція викрила діючий підпільний реабілітаційний центр, який функціонував під виглядом благодійної діяльності. За даними слідства, людей доставляли в центр проти їх волі. "Пацієнтів" утримували силою і погрозами. У постраждалих відбирали особисті речі, гроші та мобільні телефони, фактично позбавивши можливості викликати допомогу.

Після цього людей закривали в орендованому приватному будинку. Вони не могли самостійно покинути будівлю і повинні були виконувати встановлені організаторами центру правила. У разі непокори або спроби втечі до потерпілих застосовували тортури: били, не випускали на прогулянки, насильно тримали в холодній воді або холодному приміщенні тощо.

Всього правоохоронці звільнили з "полону" 25 осіб, серед яких троє - неповнолітніх (дівчата 15 і 17 років і 17-річний хлопець).

Прокуратура висунула підозру 35-річному чоловікові в незаконному позбавленні волі і катуванні більше двох осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127 КК України). Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Слідством також встановлюються інші особи, які, ймовірно, причетні до скоєння злочину.

Раніше ГПУ показала знаряддя тортур, які застосовують в українських в'язницях.

Читайте АСН в Google News