У Росії є три сценарії повернення України під свій контроль

26.01.2019, 14:34

Росія хоче повернути Україну під свій контроль, розробивши для цього три сценарії. Російським спецслужбам дано завдання до кінця 2019 року повністю закрити українське питання. Про це розповів глава Служби зовнішньої розвідки України Єгор Божок.

«Перед спецслужбами Росії стоїть чітке завдання – до кінця поточного року повністю закрити українське питання. Це означає – повернути Україну в орбіту впливу РФ. Зробити це треба настільки надійно, щоб більше в Україні не було «кольорових революцій». Для цього розроблено три сценарії. Перший – реванш проросійських сил після президентських і парламентських виборів в Україні. Якщо ж проросійські сили зазнають поразки, то почнеться реалізація другого сценарію – дестабілізація або контрольований хаос в Україні. А третій сценарій – це повномасштабна військова операція, якщо проваляться два перші варіанти», - розповів Єгор Божок.

Також глава української Служби зовнішньої розвідки зазначив, що є велика ймовірність реалізації Росією саме другого і третього варіанту.

Читайте АСН в Google News