В окупованому Криму проходять обшуки у кримських татар

23.01.2019, 10:46

В окупованому Криму в середу, 23 січня, проходять обшуки у двох учасників добровольчого кримськотатарського батальйону імені Номана Челебіджихана, повідомляє ТАСС, посилаючись на ФСБ.

Вони підозрюються у створенні "незаконного збройного формування".

За даними, "Крим.Реалії", обшуки проходять в Сімферополі.

При цьому, як повідомляє "Кримська солідарність", ФСБ обшукала будинок батьків заступника командира громадського формування "Аскер" Евеліни Аріфової. Вона сама цю інформацію підтвердила.

"Було порушено кримінальну справу на дочку голови сім'ї - Евеліну Аріфову. За інформацією батьків, їхня дочка зараз перебуває на території України. Співробітники ФСБ приїхали на двох машинах марки ГАЗель , УАЗ Патріот і легковій машині марки Kia . Всі машини , крім однієї, були без номерних знаків. Обшук почався о 6:00 і закінчився о 8:30 ранку. Під час обшуку було вилучено планшет. Після обшуку співробітники ФСБ вручили батькам Евеліни повістку на п'ятницю, 25 січня 2019 року", - говориться в повідомленні "Кримської солідарності".

Нагадаємо, прикордонники РФ в окупованому Криму повідомляли, що поблизу пункту пропуску «Джанкой» виявили та затримали українця, який порушив «держкордон».

Читайте АСН в Google News