Або їжа, або опалення. Що буде з цінами на продукти в січні

03.01.2019, 15:46

В Україні в грудні в порівнянні з листопадом подорожчали 87% продуктів соціального кошика, повідомив директор Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Так, зокрема, буряк подорожчав на 46%, білокачанна капуста - на 30%, картопля - на 29%, цибуля - на 24%, морква, вершкове масло і яловичина - на 4%, хліб пшеничний із борошна першого і вищого сорту, житній хліб, сметана, сир, куряче філе, сало - на 2%, пшоно, куряча тушка, варена ковбаса, батон і морожена риба, молоко та олію соняшникову - на 1,5%, свинина і ячна крупа - не більше 1%. Менш ніж на відсоток зросла вартість макаронів, манки і борошна.

У той же час на 1,3% подешевшав цукор, на 0,4% - рис, на 0,2% - гречка і на 0,1% - курячі яйця яйця.

Він уточнив, що в цьому році інфляцію в січні будуть розганяти, швидше за все, комунальні послуги, ціни на які пішли у вільне плавання.
"Оскільки з 1 січня в багатьох регіонах підвищилася вартість тепла для будинків від 4 до 20%, а кількість одержувачів і нараховані суми знижуються, то доведеться вибирати - або руки помити і зігрітися, або поїсти", - резюмував Дорошенко у своєму Facebook.

Читайте АСН в Google News