Закарпатець став найкращим кондитером на Кубку світу в Люксембурзі

24.12.2018, 09:45

Закарпатець Дмитро Пуга отримав "золото" з кулінарії «Villeroy et Boch Culinary World Cup / Expogast 2018», який проходив 24 - 28 листопада в Люксембурзі.

Як пише газета Закарпаття, Дмитро вже до 9-го класу точно визначився, що хоче стати кулінаром, як мама і бабуся. Хлопець з Худльово після першої практики в Ужгородському кулінарному училищі захопився кондитерським напрямком.

Перший свій тріумф Дмитро Пуга отримав в 2016-м, коли на міжнародному «BestCookFest» в Києві представив 4 свої роботи в різних номінаціях і отримав по дві золоті та срібні нагороди.

Після цього, в 2017-му, на конкурсі в Чернівцях - там вперше зліпив бюст дівчини з солодких інгредієнтів, а вже в цьому році потрапив на Кубок світу з кулінарії в Люксембурзі, який відбувається тільки раз в 4 роки.

Дмитро змагався з 213 учасниками з 70 країн світу, в тому числі і 5 українців, які отримали 3 золоті нагороди і по срібній і бронзовій. Кондитер зазначив, що до конкурсу готувався вдома 2 місяці.

"Моя робота «Сирена. Скарби моря» важила більше 25 кг, її висота - більше метра. Всередині були повністю їстівні інгредієнти - «солодкий рис» з зефіром. А ось кулінари все готували на свіжому в Люксембурзі. Частину продуктів для цього з дому привозили, кілька там докуповували - на м'ясні та молочні продукти потрібні були сертифікати", - розповідає кондитер.

Читайте АСН в Google News