Апельсиновий сік захищає від небезпечного старечого захворювання

11.12.2021, 12:45

Журнал Neurology опублікував дані дослідження, проведеного вченими з Гарвардського університету, - його результати свідчать про високу ефективність апельсинового соку в справі запобігання старечому недоумству. Дослідники прийшли до висновку, що регулярне вживання апельсинового соку майже на 50% підвищує захищеність людини від розвитку смертельно небезпечного нейродегенеративного захворювання.

Гарвардські фахівці провели експеримент за участю 28 тисяч чоловіків, які живуть в США. Експеримент був розпочатий в 1986 році, його учасникам слід було вживати в їжу велику кількість фруктів і овочів. До початку випробувань середній вік добровольців становив 51 рік, до фіналу - 73 роки.

«Одним із найбільш важливих чинників у цьому дослідженні є те, що ми змогли дослідити і відстежувати таку велику групу чоловіків протягом 20-річного періоду, - це дозволило отримати дуже переконливі результати», - зазначив провідний автор дослідження Чанчжен Юань.

Вчені з'ясували, що вживання овочів і фруктів ефективно захищає від розвитку симптомів недоумства, - зокрема, від такої красномовної ознаки даного захворювання, як проблеми з пам'яттю. Фахівці з'ясували, що велика кількість рослинної їжі в раціоні знижує ризик появи недоумства на 34%.

Але ще більш надійним захисником від виникнення симптомів недоумства, як виявилося, є апельсиновий сік. У чоловіків, які випивали склянку свіжовичавленого апельсинового соку на день, ймовірність розвитку цієї недуги знизилася на 47%.

«Апельсиновий сік і зелені листові овочі найбільш позитивно впливали на пам'ять і мислення літніх чоловіків», - резюмували автори роботи.

Читайте АСН в Google News