Провокують онкологію: Вчені склали список найбільш небезпечних продуктів

06.12.2018, 07:57

Дослідники вважають, що третина випадків захворювань на рак пов'язана з неправильним раціоном. Вчені склали список найбільш небезпечних продуктів.

Солодке і цукор
Особливо небезпечні ароматизатори, харчові барвники і замінники цукру. Також небезпеку становить звичайний цукор, так як він стимулює ріст злоякісних клітин.

У людей, які часто вживають солодощі, підвищений ризик розвитку раку сечового міхура, грудей, а також прямої кишки. У той же час цукор знижує ймовірність раку спинного і головного мозку.

Червоне і перероблене м'ясо
Заводські добавки роблять перероблене м'ясо канцерогенним. До таких продуктів відносяться сосиски і ковбаси. Також шкідливо вживати багато червоного м'яса. Його найкраще замінити рибою або птицею. Вчені вважають, що 50 грам в день переробленого м'яса підвищить ризик появи раку на 18%.

Жирна їжа
Наявність в раціоні жирної їжі сприяє підвищенню холестерину і часто стає причиною ожиріння. У людей із зайвою вагою клітини схильні до мутаційних змін.

До небезпечних продуктів відносяться чіпси, попкорн, кукурудзяні пластівці, напівфабрикати. Організатори дослідження підкреслюють, що однозначно «звинуватити» певний продукт в появі раку не можна. Розвитку онкології, як правило, сприяють різні чинники, серед яких генетичні особливості, екологія, стану довгого стресу.

Якщо виключити перелічені продукти з раціону, не тільки знизиться ризик розвитку раку, але і покращиться здоров'я в цілому.

Читайте АСН в Google News