Коли починається Китайський Новий рік 2019 і чим він поганий

20.11.2018, 16:43

Для китайців Новий Рік - це не просто свято. З цієї причини вони відзначають його аж два тижні. У нас Китайський Новий Рік набуває все більшої популярності, тому корисно буде знати, коли настає це торжество.

2019 рік Жовтого Свині настає не 1 січня, як прийнято вважати у нас і на Заході. Згідно зі східним гороскопом, новий символ року вступає в силу завжди в різний час. Щоб самостійно з'ясувати, в який день китайці відзначатимуть Новий Рік, вам знадобиться місячний календар.

Дата Китайського Нового Року 2019
Щоб дізнатися, в який день і в який час у китайців настає Новий Рік, званий також Святом Весни, потрібно дізнатися, коли другий за рахунком Молодик після дня зимового сонцестояння. Цього разу він випадає на 5 лютого. Якраз у цей час Жовтий Собака поступиться місцем Земляній Свині.

Тварин-талісманів всього дванадцять, а стихій п'ять. Кожна стихія активна по два роки, що говорить про те, що в наступний раз Земляна Свиня буде покровителем тільки у 2079 році.

Згідно з прогнозами, прийдешній 2019 рік буде роком розквіту шкідливих звичок. Йдеться не тільки про куріння і алкоголізм, але ще і про жадібність, заздрість і дріб'язковість. Усі людські пороки можуть дати про себе знати.

Але будуть у 2019 року і позитивні аспекти. Наприклад, у цей рік буде простіше знайти другу половинку, нову роботу, набути впевненості в собі. З 5 лютого почнеться нова сторінка світової та особистої історії кожної людини. Земляна Свиня допоможе нам знайти мудрість, протистояти слабкостям і насолоджуватися життям, не піддаючись спокусам.

Як відзначають Китайський Новий Рік
Для нас із вами це зайвий привід провести час у незвичній обстановці, тоді як у Китаї це найбільше свято. До 5 лютого жителі цієї країни намагаються підготувати свій будинок до зустрічі Нового Року, прибравши і навівши всюди повний порядок. Варто відзначити, що це свято дуже важливе для жителів Південної Кореї, Макао, Сінгапуру і Тайваню.

Китайці дуже серйозно підходять до святкування Нового Року, тому що святу вже 4000 років, і воно не змінює своїх правил і традицій. До 5 лютого більшість китайців, які живуть і працюють в інших країнах, повертаються додому, щоб провести час із родичами. Сама новорічна ніч дуже схожа на нашу - всі спілкуються і веселяться, але потім триває ще два тижні гулянь, які завершаться Святом ліхтарів 19 лютого. У цей день існує кілька важливих правил: не можна мити голову, брати і давати гроші в борг, робити прибирання.

Читайте АСН в Google News