Не творіння Боже? Як у Тернополі священик стусанами виганяв із храму бездомного пса

12.11.2018, 12:25

Бездомного пса один із батьків виганяв з храму Успіння Пресвятої Богородиці. При цьому священик копав тварина на очах у присутніх.

Про інцидент написали в співтоваристві Ноїв Ковчег-Хатіко в Facebook, розповідає  місцеве ЗМІ.

"Сьогодні стався прикрий і неприємний випадок у церкві Успіння Пресвятої Богородиці, що на вулиці Острозького. Під час дитячої Літургії в храм забіг бездомний собака. Зауважу, що він був дуже доброзичливий і ввічливий, ніякої агресії не проявляв. Один із батюшок, які сповідували (о . Василь) приголубив його. Відчувши захист і тепло, собака заснув біля його ніг.

Але не всім це виявилося до душі. Священик Володимир Юркевич підійшов і почав штовхати собаку ногами на очах у всіх прихожан і дітей. І навіть після цього, агресії від нього не було ніякої. Він просто побіг в інше місце. Через кілька хвилин на всю церкву, почулося жалібне скиглення собаки. Його за шкуру і вуха жорстоко тягнув «ревний, побожний» прихожанин Володимир Греля.

Що дуже прикро і боляче, що з усієї Церкви на цей інцидент відреагував лише кілька дорослих і дітей. Ось вам і мораль: мова може бути про любов до ближнього, співчуття, доброту, милосердя, чого, на жаль, в стінах Божого Храму ми не побачили", - йдеться в дописі.

Читайте АСН в Google News