Жадібність зашкалює: список парламентських мільйонерів, які отримують компенсацію за житло

06.11.2018, 12:06

Парламентські мільйонери з житлом у столиці отримують компенсації, тому що апарат Ради не перевіряє, чи мають вони власну нерухомість. Про це йдеться в програмі  "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Так, за даними журналістів, зі 170 парламентаріїв, які отримують компенсацію на оренду житла в столиці, майже 120 задекларували мільйони заощаджень. І не менше 25 з них ще й точно мають, де жити в Києві або в елітному передмісті. Так відбувається, тому що апарат парламенту нараховує компенсацію, не перевіряючи, чи є у власності депутата або його сім'ї столичне житло.

Таким чином з грошей платників податків щомісяця на кожного депутата виділяється по 20 000 гривень за оренду квартири чи номера в готелі "Київ". Виявляється там доба коштує 650 гривень.

Журналісти перерахували і найбільш жадібних депутатів. Так колишній регіонал, а нині член депутатської групи "Воля народу" Ігор Молоток, який разом із сім'єю задекларував у 20 000 000 гривень заощаджень і особисто володіє заміським маєтком в селі Романків, під Києвом, отримує бюджетну компенсацію за оренду житла.

Тривалим ремонтом у своїй київській квартирі ринковою вартістю кілька мільйонів гривень виправдовує отримання компенсації за житло і нарфронтівець Володимир Шкварилюк.

У опоблоківця Дмитра Колесникова і його дружини - дві квартири майже на дві з половиною сотні квадратів у столичному будинку біля Національного антикорупційного бюро.

У одного з найбагатших депутатів Верховної Ради колишнього регіонала, а нині член партії "Відродження" Євгена Геллера - цілий палац із власним парком в Козині. Геллер задекларував більше 200 000 000 гривен заощаджень. Але його прізвище щомісяця з'являється у списках депутатів, які отримують компенсацію за оренду житла у Києві. Подібним чином діє і власник столичної квартири Аркадій Корнацький із БПП.

Читайте АСН в Google News