В Україні розповіли про виплати субсидій після зростання тарифів на газ

05.11.2018, 12:23

Після підвищення тарифів на газ для населення, в уряді роз'яснили, які суми будуть компенсовані державою отримувачам субсидій на оплату комуналки. У Кабміні запевняють, що субсидіанти не відчують на собі коливань ціни на блакитне паливо.

«Субсидія залежить від двох чинників - від розміру тарифу і від доходів громадян. Якщо доходи не змінюються, а тариф зростає, то сума коштів, яку людина платить за опалення, не змінюється, а зростання тарифу компенсується збільшенням субсидії», - йдеться в повідомленні. У Кабміні наголошують, що сума, яку платить держава за людину, зростає в міру зростання тарифів.

Підвищення ціни на газ з 1 листопада тягне за собою зростання тарифів на тепло і гарячу воду. 2019 року передбачено два етапи підвищення тарифів на газ - з 1 квітня на 18 відсотків, а з 1 жовтня - в залежності від вартості імпортного енергоносія.

У той же час через зміни правил отримання субсидій, величезна кількість субсидіантів у цьому сезоні їх не отримали. За спостереженнями журналістів ASN є цілі села, де жодна людина поки не отримала субсидію, хоча в минулих сезонах вони були. Уряд на даний момент замовчує число людей, які втратили субсидію .

Читайте АСН в Google News