Зелений чай вбиває печінку і нирки. Скільки пити безпечно?

04.11.2021, 11:11

З думкою про те, що зелений чай може шкодити печінці і ниркам, виступив доктор Герберт Бонковська з US National Institutes of Health, давно займається дослідженнями проблеми пошкоджень печінки.

За словами фахівця, зелений чай ні в якому разі не можна вважати шкідливим напоєм - користь деяких його компонентів підтверджена цілою низкою наукових досліджень. Однак вчений наполягає: у деяких людей антиоксидант епігаллокатехін-3-галлат, що міститься в зеленому чаї, може провокувати розвиток процесів, що ведуть до дисфункції печінки і нирок.

За словами експерта, в науковій літературі на сьогоднішній день описано вже понад 80 випадків важких пошкоджень печінки, викликаних прийомом пацієнтами екстракту зеленого чаю. До групи ризику, зазначив учений, входять перш за все ті, хто п'є багато зеленого чаю і особливо натщесерце. При вживанні зеленого чаю на порожній шлунок, речовини напою засвоюються організмом набагато інтенсивніше і їх дія може бути більш сильним.

«Небезпечна доза, що перевищує 800 мг епігаллокатехіна-3-галлата в день», - пояснив учений.

Читайте АСН в Google News