Російські спецслужби полювали на дружин українських офіцерів

31.10.2018, 14:13

Українська контррозвідка Служби безпеки України розкрила численні факти вербування представниками ФСБ РФ і "МДБ" "Л/ДНР" рідних офіцерів, для того, щоб добувати потрібну їм інформацію, повідомляє в середу прес-центр СБУ.

Так було встановлено, що росіяни завербували дружин трьох офіцерів ЗСУ, коли ті відвідували родичів в ОРДЛО. Одна з постраждалих розповіла, що в Горлівці її без пояснень відвели в якесь приміщення, забрали телефон, довго в ньому копалися, допитували її більше години.

Росіян цікавили питання служби чоловіка в ЗСУ - де служить, про техніку військових. Жінці погрожували, що в разі відмови від співпраці постраждає її сім'я.

Інша жінка розповіла, що під час перебування в Росії до неї прийшов дільничний і відвів у відділок, де жінку три години допитували чоловіки в цивільному, які представилися співробітниками ФСБ. Її залякували забороною в'їзду в РФ і розлукою з рідними. Третю потерпілу співробітники "МДБ ЛНР" наздогнали в місті Антрацит.

За її словами, її змусили поїхати в якусь будівлю, де кілька годин допитували про діяльність чоловіка, а також забрали телефон.

Читайте АСН в Google News