Одностатева пара вперше виносила свою дитину по черзі

30.10.2018, 15:56

У США подружжя лесбіянок стало першою одностатевої парою, яка виношувала власну дитину по черзі. Хлопчик народився абсолютно здоровим, а незабаром цей досвід повторила й інша лесбійська пара, повідомляє  ABC.

28-річна Ешлі і 36-річна Блісс Коултер познайомилися шість років тому і одружилися в 2015 році. Вони обидві розраховували в майбутньому завести дитину, при цьому Блісс хотіла, щоб біологічно він був її, але перспектива бути вагітною її не приваблювала.

Від знайомих вони дізналися про новий метод ЕКЗ, який практикувати лише в одній клініці. Зазвичай при ЕКЗ яйцеклітини поміщаються в інкубатор на кілька днів, після чого переносяться в порожнину матки. Але репродуктологи Кеті і Кевін Дуді розробили нову технологію - при ній запліднення відбувається в спеціальній пластиковій капсулі, яка потім відразу поміщається в тіло майбутньої матері. Там ембріон знаходиться в теплі і захищений від зовнішнього впливу. Потім, через кілька днів, ембріон витягують з капсули і переносять у матку.

Такий підхід дозволяє здешевити процедуру ЕКЗ більше ніж удвічі, оскільки позбавляє необхідності інкубації ембріона в лабораторії.

Читайте АСН в Google News