300 овець: що зараз відбувається з замореними голодом в порту тваринами

29.10.2018, 08:33

Волонтери готові викупити овець, що застрягли в торговому порту міста Чорноморська Одеської області. Нагадаємо, 300 голів тварин два тижні тримали замкненими без води і їжі в триповерховій фурі через бюрократичну тяганину.

Поки вівці перебували під замком, багато з них померли, інші жили з трупами. При цьому митники спочатку не допускали волонтерів до тварин. Це вдалося зробити після скандалу і виклику поліції. Пості того, як історією зацікавилися телеканали, нещасним тваринам зробили імпровізований вольєр і випустили на вулицю на пустирі.

Зараз волонтерська організація UAnimals на своїй сторінці в "Фейсбуці" повідомляє, що вже знайшовся потенційний покупець "з умовами утримання і без планів вбити". Також екологи збираються відправити аналізи крові не тільки в державні лабораторії, а й незалежні.

Також волонтери збираються подавати до суду на господиню тварин, яка допустила таку жорстокість до них.

Сьогодні в 9-00 активісти збираються на великий пікет під Держспоживслужбою в Києві, щоб та припинила бездіяльність і жорстокість. Нагадаємо, ветеринари вирішили просто відразу вбити тварин, замість перевірити їхнє здоров'я.

Читайте АСН в Google News