Вкрав $ 20 млн: САП розслідує справу стосовно нардепа Березкіна

24.10.2018, 07:05

Національне антикорупційне бюро розслідує справу про розкрадання $ 20 млн з державного банку сім'єю і партнерами одного з народних депутатів України. Як повідомляє на сторінці в соцмережі Спеціалізована антикорупційна прокуратура, нардеп організував злочинну схему, в основі якої була підробка документів.

У схемі також брали участь працівники банку. Всього банда складалася з десяти зловмисників. Як встановили слідчі, в 2013 році, нардеп намагався отримати кредит на покупку підприємства поблизу Чорного моря.

Але йому не вистачало розміру забезпечення, що перебуває на балансі підприємства, так що зловмисники склали фіктивний договір про поставки товарів. За цим договором застава склала 100 млн гривень. Депутат купив підприємство і поділив його між своєю ріднею.

За версією слідства, збиток банку склав 20 млн гривень через неповернений кредит та понад 130 млн гривень сформований під нього резерв. Всі підозрювані в схемі вже затримані правоохоронцями, крім самого нардепа. За даними "Украинской правды", мова йде про нардепа з фракції "Воля народу" Станіслава Березкіна.

Читайте АСН в Google News