Занадто зайняті: понад півсотні нардепів пропустили майже всі голосування Ради в жовтні

22.10.2018, 13:40

54 народних депутати майже не голосували в жовтні, пропустивши 90% голосувань, 14 із них жодного разу не проголосували протягом усього місяця. Про це повідомила прес-служба Комітету виборців України, передала ASN.

"Нульові показники голосувань у Вадима Рабиновича, Костянтина Жеваго, Дмитра Яроша, Льва Підлісецького, Романа Зварича, Гліба Загорія, Юхима Звягільського, Дмитра Голубова. Жодного разу не проголосували депутати-втікачі Євген Бакулін, Сергій Клюєв та Олександр Онищенко", - відзначили в дослідженні .

При цьому в прес-службі організації уточнили, що також не голосували В'ячеслав Костянтинівський і Андрій Журжій, які заявили про складання депутатських повноважень, а крім того, Надія Савченко, яка зараз перебуває під вартою. За даними сайту ВР, офіційно вони пропустили голосування з невідомих причин, тобто не через хворобу або відрядження. 

Частина відомих депутатів проголосували лише кілька разів за весь місяць. Серед них - Дмитро Добкін (взяв участь у 5,4% голосувань), Андрій Білецький (7,3%), Віталій Хомутинник (7,6%), Євген Мураєв (7,6%), Сергій Ківалов (8,8% ) Семен Семенченко (9,4%), Олесь Довгий (9,4%), Андрій Лозовий (10,2%). Часто політики не голосували, хоча офіційно було зареєстровано на засіданні. Найбільше депутатів, які пропустили 90% голосувань, належать групі «Воля Народу" (8 осіб) та фракції «Опозиційний блок» (11 осіб).

Також у КВУ уточнили, що всього в жовтні відбулося дванадцять пленарних засідань парламенту, на якому було проведено 275 голосувань. За цей час було прийнято 17 законодавчих актів Верховної Ради. Зокрема, прийнятий за основу проект закону про статус української мови, підтримане так зване Постанова про телеканалах 112 і NewsOne, а також Закон про визнання офіційним вітання "Слава Україні! - Героям слава!".

Нагадаємо, Верховна Рада не зняла недоторканність з народного депутата  від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула. Таким чином його не зможуть притягнути до кримінальної відповідальності за підозрою в корупції. За подання ГПУ проголосували лише 137 народних депутатів з необхідних 226. В той же час не голосувало більше 70 депутатів, найбільше - з БПП і Народного фронту.

Читайте АСН в Google News