Зупинити війну за годину. Хуг розповів про долю Донбасу

20.10.2018, 13:40

Бойові дії на Донбасі можна зупинити протягом однієї години, однак на повне завершення збройного конфлікту на сході України піде набагато більше часу. Про це в інтерв'ю виданню «Голос Америки» заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг.

«Ми спостерігали на Донбасі колони військової техніки, які в'їжджали на українську територію і виїжджали. Ми бачили сліди важкої техніки, що йдуть від непідконтрольного ділянки кордону з Росією. Також ми розмовляли з людьми в полоні у ВСУ, які говорили, що вони служили у військових підрозділах Росії і брали участь в боях, прибуваючи на Донбас в системі ротації. Головну складову цього збройного конфлікту - військову - можна зупинити за одну годину, а потім настане час вирішувати інші численні проблеми, Відродження Донбасу розтягнеться на тривалий час », - сказав Олександр Хуг.

Заступник голови СММ ОБСЄ в інтерв'ю уникав вказівки винних у конфлікті на Донбасі, сказавши, що це не допоможе вирішити завдання, які стоять перед ним. За його словами, до порушень вдаються обидві сторони конфлікту.

Читайте АСН в Google News