Кабмін змінив правила отримання субсидій. Що важливо знати

19.10.2018, 19:50

Кабмін в черговий раз змінив правила отримання комунальних субсидій. Зокрема в Кабміні заявили, що зміни стали результатом аналізу недоліків і проблем, які виникли при наданні держдопомоги.

Так з 1 жовтня в субсидії не будуть враховуватися аліменти і дотація на вирощування телят. Допомогу стануть платити тим, чий роботодавець не сплатив єдиний соціальний внесок.

Також уряд уточнив, що при розрахунку субсидій буде враховуватися не вся площа житла, а площа його опалювальної частини - 120 кв. м для квартири і 200 кв. м для будинку. Плюс 30% до норми тепер мають ті, хто отримує пенсію по втраті годувальника, пенсію за вислугою років, є людиною з інвалідністю.

Особливо важливі зміни: якщо член домогосподарства не працює через хворобу, або там прописані п'яниці або наркомани, які не працюють, то при наявності довідки від лікаря одержувачу субсидії призначає допомогу спеціальна комісія.

Також без обов'язкової сплати ЄСВ субсидію отримають безробітні в сільській місцевості за умови перебування на обліку в центрі зайнятості і українці, які працюють за кордоном і сплачують там ЄСВ.

Якщо субсидія на 2018-2019 рік українцям вже призначена, то в жовтні вона буде розрахована автоматично. Нагадаємо, сьогодні Кабінет міністрів підняв вартість газу для населення на 25,5%.

Читайте АСН в Google News