Чому кішки відчувають смерть людини. Кілька версій

19.10.2018, 10:58

Сьогодні нікого не здивуєш тим, що домашні тварини, а особливо кішки, можуть передчувати наближення біди. Давно доведено, що перед землетрусом ці тварини проявляють активне занепокоєння. Є 2 версії того, чому коти відчувають наближення смерті.

Перша версія
Вчені говорять, що в цьому запаху є домішка запаху крові, але люди цього не відчувають. Кішки і деякі інші тварини відчуваючи цей «передсмертний» запах, впадають в буйство: вони починають турбуватися, бігати без перепочинку по оселі тощо.

Відомі випадки, коли вихованці починали поводитися неспокійно, наближаючись до господаря, або впадали в депресію. Далі в результаті обстеження у власників виявляли те чи інше захворювання, яке без виявлення і своєчасно наданої допомоги призвело б до сумного результату. Так що можна сказати, що кішки (і собаки) не тільки відчувають смерть, але і можуть попередити господаря про загрозу, тобто врятувати людині життя.

Але тут є один цікавий момент: тварини відчувають і неприродну смерть людини - вбивство, смерть у ДТП, суїцид тощо. Які можуть бути запахи у таких людей?

Друга версія

Вона передбачає, що у цих тварин сильно розвинена інтуїція, так зване котяче шосте чуття. Людей, які мають таке відчуття, називають ясновидицями. Є припущення, що інтуїція підлаштовується під енергетичне поле людини. Кішка мимоволі підтасовується під долю своїх господарів. В даному випадку немає ніякої містики, мова йде про тісний енергетичний зв'язок тварини і людини.

Читайте АСН в Google News