Тут по швидкій не народжують: Під Харковом за три дні перейм дитина померла в утробі матері

14.10.2018, 16:10

Під Харковом в Дергачівській лікарні вагітна три дні лежала з переймами в пологовому будинку, куди її привезла "Швидка допомога", і не отримувала ніякої допомоги, через що її дитина померла в утробі.

Родичі заявили, що лікарі відмовлялися стимулювати пологи, вимагаючи за допоміжні процедури 8,5 тисяч гривень. Рідня стверджує, що малюк в утробі був абсолютно здоровий, жодних проблем, і з'являтися на світ почав вчасно.

"10-го спостерігали її, 11-го у неї вже пологи, а вони нічого не роблять. Вона вже просить: зробіть мені крапельницю, щоб я народжувала. А він каже: у мене по швидкій ніхто не народжує", - розповіла свекруха породіллі Віра Іваненко про словах завідувача лікарні.

Судячи з усього, грошей у сім'ї так і не знайшлося, так що жінці довелося чекати ще шість годин, щоб з неї витягли мертву дитину.

Лікар відмовився пояснювати журналістам "ТСН", чому не стимулював пологи. Розпочато комплексну судово-медичну експертизу. У той же час родичі кажуть, що раніше на зміні завідувача відділенням були летальні випадки, відомо, що одна породілля померла з дитиною.

Читайте АСН в Google News