13.10.2018, 13:55

Росії через санкції критично не вистачає матеріалів для створення компонентів, необхідних для конструювання гіперзвукової ракети "Авангард". Американський телеканал CNBC повідомив, що корпус ракети не витримує нагрівання при повторному вході в атмосферу.

"Внутрішні системи дають збій", - сказав один зі співрозмовників телеканалу. Нагадаємо, ця ракета була головним завданням російських військових коструктора і планувалася до завершення в 2020 році. Чергові випробування ракети заплановані на грудень 2018 року. Директор проекту ядерної інформації у Федерації американських вчених Ханс Крістенсен заявив, що росіяни давно знають про цю проблему, але вперто продовжують випробування.

Нагадаємо, раніше ASN розповідала, що нова російська ракета, розробкою якої так бравував Путін в своїх передвиборних промовах, виявилася повним провалом. Американці дізналися, що за останній неповний рік російські провели чотири випробування ракети, яка теоретично мала необмежену дальність польоту. Однак, ракета літала на швидкості до 22 миль за дві хвилини, втрачала контроль і розбивалася. На думку американської розвідки, ракета не змогла переключитися на ядерний двигун.

Читайте АСН в Google News