Президент ввів в дію рішення РНБО щодо невідкладного захисту морів

12.10.2018, 19:45

Президент України Петро Порошенко затвердив підписом рішення РНБО від 12 жовтня, яке містить термінових заходів щодо захисту національних інтересів України на півдні та сході, а також на Чорному та Азовському морях. Указ №320/2018 вже є на сайті глави держави.

Нагадаємо, на засіданні РНБО повідомлялося, що Росія намагається обмежити рибний промисел України і в той же час почали широкомасштабний видобуток копалин і морепродуктів в українській економічній зоні. Одночасно Росія створила військове угрупування поблизу українських кордонів.

Кабмін за указом РНБО підготує претензії України до РФ і внесе до парламенту проектів законів про внутрішні води, територіальне море та прилеглу зону, щодо захисту держкордону.

Мінінфраструктури має підготувати плани розвитку потенціалу морських портів України. Протягом місяця в Раду повинні подати законопроекти про внутрішні води і визначити координати серединної лінії в Азовському морі, Керченській протоці і Чорному морю, щоб повідомити їх міжнародним організаціям.

Читайте АСН в Google News