Журналісти без зусиль розкрили повні дані ще 305 співробітників ГРУ

04.10.2018, 22:10

На адресу військової частини №26165 (підрозділ ГРУ, пов'язане з хакерськими атаками) зареєстровані автомобілі 305 співробітників, серед яких і виявлений європейськими спецслужбами ГРУшник Олексій Моринець. Нагадаємо, Моринець - один з чотирьох висланих з Нідерландів російських шпигунів.

Журналісти Bellingcat і The Insider у відкритій базі ДІБДР знайшли потрібні імена з паспортними та контактними даними, багато імен - з номерами військової частини і місця роботи:

У базі є дані в тому числі і співробітників скандальної військової частини, яку звинуватили в найбільших хакерських атаках останніх років. Йдеться про угруповання АPT 28 (Fancy Bear / Pawn Storm), в якій працюють співробітники ГРУ з частини №26165 і №74455.

Хакери з цієї групи також причетні до атак на Білий дім, Бундестаг, НАТО, ОБСЄ і більше десятка європейських країн.

Нагадаємо, сьогодні ASN повідомляла з посиланням на західні ЗМІ, що 58-річний заступник російського генерального прокурора, що вбився на вертольоті, Саак Карапетян - керував розслідуванням отруєнь Скрипалів в Солсбері з російської сторони, а анонімні інсайдери стверджують, що Карапетян співпрацював із Заходом, зокрема - зливав інформацію про російських шпигунів там.

Читайте АСН в Google News