Ось через що ви прокидаєтеся вночі в один і той же час

18.11.2021, 19:32

Якщо ви прокидаєтеся приблизно в один і той же час щоночі, згідно традиційній китайській медицині (TКM), це явна ознака деякого дисбалансу в вашому тілі, який необхідно усунути.

Теорія полягає в тому, що наше духовне і фізичне благополуччя прямо пов'язане з нашими внутрішніми системами і ритмами, які керують тілесними функціями.

Ці процеси відомі як "циркадні ритми" в західній медицині, але TКM пропонує більш глибоке пояснення причини цих блокувань і їх значення:

10 – 11 години вечора: гормони і метаболізм
Якщо ви з усіх сил намагаєтеся заснути щоночі, це ознака неконтрольованого стресу, ендокринного дисбалансу або деяких проблем з метаболізмом.

11 вечора – 1 ранку: жовчний міхур
TКM вважає, що це ознака того, що ви виснажуєте запаси енергії жовчного міхура, і це викликає погане перетравлення жиру в організмі, а також низьку самооцінку і погані навички прийняття рішень.

1-3 години ночі: печінка
Це означає, що вашій печінці потрібно перебалансувати, і ви могли відчувати такі симптоми, як головний біль, хронічна втома, недокрів'я, і ​​інші. На емоційному рівні це пов'язано з гнівом, тому ви також можете придушити гнів, розчарування або образу.

3-5 годин ночі: легені
Легені відповідають за переміщення ци (енергії) по меридіанах і всьому тілу, тому, якщо ви прокидаєтеся в цей час щоночі, у вас може бути прихована печаль і горе, з якими вам потрібно впоратися. Також, це може вести до поганого стану імунної системи, дихання зі свистом, кашлю і астми.

5-7 ранку: товста кишка
Це означає, що вам потрібно "відпустити" речі, як емоційно, так і фізично. Ви можете страждати від висипу на шкірі і запору.

За даними Національного фонду сну, наступні поради допоможуть вам встановити здоровий режим сну:

– Дотримуйтеся графіка сну (навіть по вихідним),

– Практикуйте розслабляючий ритуал перед сном.

– Якщо у вас проблеми зі сном, уникайте дрімоти, особливо вдень.

– Тренуйтеся щодня, і навіть легкі вправи краще, ніж відсутність активності.

– Ваша спальня повинна бути прохолодною і вільною від будь-якого шуму, який може порушити ваш сон.

– Спіть на зручних матрацах і подушках.

– Використовуйте яскраве світло, щоб допомогти керувати циркадними ритмами.

– Уникайте алкоголю, сигарет і важкої їжі у вечірній час.

– Вашому тілу потрібен час, щоб перейти в сплячий режим, тому проведіть останню годину перед сном, роблячи заспокійливу діяльність, таку як читання.

– Якщо у вас є проблеми зі сном, уникайте гаджетів перед сном або в середині ночі.

Читайте АСН в Google News