Netflix дозволить глядачам обирати, чим закінчиться той чи інший фільм

03.10.2018, 06:04

Netflix дозволить глядачам впливати на розвиток сюжету і вибирати, чим закінчиться той чи інший фільм або серіал. Як повідомляє Bloomberg, в даний час стрімінг-сервіс працює над декількома проектами c альтернативними сюжетами і вперше випробує технологію на «Чорному дзеркалі».

Вибір керівництва сервісу здається логічним, оскільки «Чорне дзеркало» якраз розповідає про нові технології і про те, як вони впливають на життя людини. Крім того, формат антології може дозволити уникнути плутанини в сюжетних лініях.

Прем'єра п'ятого сезону «Чорного дзеркала» запланована на грудень. Перший епізод з можливістю вибору фіналу вийде до кінця року.

Netflix одного разу вже змінив звичний формат споживання телевізійної продукції, почавши викладати всі серії нових серіалів цілком. Так з'явився термін binge-watching, або перегляд «запоєм». Тепер стрімінг-гігант хоче зробити телебачення інтерактивним: раніше Netflix випустив анімаційне шоу Puss in Book, в якому глядачі самі могли обрати варіант кінцівки.

З інтерактивним телебаченням вже експериментував Стівен Содердерг. У листопаді минулого року режисер випустив серіал «Мозаїка» з Шерон Стоун у головній ролі, який можна було подивитися в звичному телевізійному форматі, а також через додаток c можливістю вибору сюжетної лінії. Правда, в результаті ідея була втілена не так, як уявляли її глядачі, все було набагато нудніше, наприклад змінювався не сюжет, а особащо розповідає. В результаті фільм не окупився.

Читайте АСН в Google News