Українські студенти винайшли сало для вегетаріанців

26.09.2018, 18:21

Сумські студенти створили штучні сало і м'ясо. Винаходи з'явилися на світ під керівництвом доцента кафедри харчування Сумського аграрного університету Дмитра Бідюка.

Штучне сало створили з желатину і рослинного масла.

"Це сало - здорова альтернатива звичайному шпику, крім цього, штучне сало ми можемо робити з будь-якими смаками: солоне, з перцем та іншими спеціями, кисле, солодке, різної жирності", - говорить Бірдюк.

Винахідники запевняють, що так тонко підбирали смак сала, що його неможливо відрізнити від справжнього. І в той же час воно менш калорійне, ніж тварина сало і підходить для вегетаріанців. Примітно, що студенти також винайшли рослинні м'ясні гранули і навіть - розчинне суфле моментального приготування, йдеться в сюжеті місцевого телеканалу.

Читайте АСН в Google News