Нові судді КСУ у присутності Порошенка склали присягу

24.09.2018, 11:28

У Конституційному суді України на спеціальному засіданні прийняли присягу два нових судді - Ірина Завгородня та Олег Первомайський, а на урочистій церемонії був присутній президент Петро Порошенко.

Спочатку новопризначені судді виступили перед колегією і президентом, прийняли клятву, після чого голова КСУ Станіслав Шевчук вручив їм атрибути судді - мантію та нагрудний знак судді КСУ. Вперше за чотири роки суд працюватиме в повному складі.

«Я дуже радий, що і рівень матеріального забезпечення на сьогодні дозволяє говорити про незалежність суддів Конституційного суду. Суддів Верховного суду, так добре почали свою діяльність. І своєю діяльністю, своєю прозорістю, своєю незалежністю і неупередженістю продемонстрували кардинальні зміни, які відбулися в судовій гілці влади», - також додав Петро Порошенко.

Він нагадав про ухвалення днями законопроекту про внесення змін до Конституції щодо закріплення курсу України на ЄС і НАТО, який парламент передав до Конституційного суду і чекає їхньої правової оцінки.

Читайте АСН в Google News