Секретний флот РФ дістане з дна Середземного моря дані збитого Іл-20

22.09.2018, 14:31

В ході операції з пошуку російського військового літака-розвідника Іл-20, збитого 17 вересня сирійськими ППО на Середземним морем біля берегів Латакії, знайдені і підняті на поверхню фрагменти тіл екіпажу літака і їх речі, а також уламки літака. Однак особливу цінність в лежачому на дні літакові-розвіднику для російського військового відомства представляє секретне устаткування літака і зібрані ним дані.

Уламки Іл-20 знаходяться на великій глибині і для їх дослідження з Чорного моря до берегів Сирії вже прийшло судно «Селігер», на борту якого знаходяться телекеровані незаселені підводні апарати з маніпуляторами, що занурюються на глибину до 2,5 кілометрів, а також навігаційне і гідроакустичне обладнання, необхідне для пошуку затонулих об'єктів.

Нагадаємо, літак Іл-20, на борту якого знаходилися 15 військових, був збитий системою ППО Сирії С-200. За заявою Міноборони Росії, літак-розвідник був «підставлений» під вогонь ППО Сирії ізраїльськими винищувачами F-16, які під його прикриттям завдали ракетного удару по об'єктах у Сирії.

Читайте АСН в Google News