Суд арештував катер «Іволга»

23.10.2015, 15:05

Київський районний суд Одеси сьогодні наклав арешт на прогулянковий катер «Іволга». Про це повідомляє прес-служба суду.

Так, до суду від слідчого надійшло клопотання про накладення арешту на катер. Обгрунтовуючи своє клопотання, слідчий зазначив, що 17 жовтня близько 16 години в смт Затока Білгород-Дністровського р-ну Одеської області за 200-300 метрів від берега через перевантаження та погіршення погодних умов хвилею перекинуло судно.

«Внаслідок цього пасажири та екіпаж опинилися у воді Чорного моря, з яких 14 осіб загинули, а 20 було доправлено до лікарні з тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості», - йдеться в повідомленні. Судно було розраховано на 20 осіб, проте капітан взяв на борт 37 (33 відпочивальника та 4 людини екіпажу).

Повідомляється, що «Іволгу» не було забезпечено належною кількістю рятувальних жилетів і з пасажирами не провели інструктаж з правил безпеки.

«На судовому засіданні власник судна - батько капітана - залишив вирішення питання про накладення арешту на судно на розсуд суду», - додали у відомстві.

Нагадаємо, що вчора, 22 жовтня 2015 року, було завершено огляд судна «Іволга». За інформацією від заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Володимира Жмака, більше на судні нікого не знайшли.

Читайте АСН в Google News