Психологи розповіли, як одна незвичайна риса характеру допомагає досягти успіху

18.09.2022, 21:30

Безтурботні люди виявилися більш успішними, ніж ті, що схильні до тривог і переживань, розповіла порталу "Дни.ру" викладачка психології відносин і блогер Міла Левчук.

За її словами, безтурботність в поєднанні з рядом таких якостей, як цілеспрямованість, наполегливість і допитливість, допомагають людині адаптуватися під навколишню дійсність. Завдяки цьому вона спокійніше переживає поразки і невдачі.

"Історія знає багато випадків, коли людина вірила в свою ідею і пропонувала сильним світу цього її реалізувати сотні разів. Не дивлячись на постійні відмови, задовольняючись малим, іноді животіючи в злиднях, вона не здавалася і не падала духом, продовжуючи шлях. В результаті домагалася успіху і значних статків", - вважає Левчук.

Таким чином, безтурботні люди більш схильні до ризику, ніж ті, що живуть в постійних переживаннях про завтрашній день. Крім того, зазначає Левчук, у таких людей відсутній синдром відмінника, який змушує людину намагатися "стрибнути вище голови", замість того щоб "робити як вміє".

Читайте АСН в Google News