Демчина: Глава НАБУ був призначений на посаду незаконно

17.09.2018, 15:03

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник був призначений на свою посаду з порушенням процедури і далі впливав на органи або людей, які вказували на помилки. Таке сьогодні під час прес-конференції заявив перший заступник глави СБУ Павло Демчина, передає кореспондент ASN.

"Декларація (податкова. - Авт) повинна пройти перевірку в Державній фіскальній службі. Коли він подав декларацію в комісію, комісія виявила порушення. Треба було знову переробляти і знову йти в ДФС, й отримувати рецензію на ту декларацію. У цей час ДФС вже було скасовано наказ про порядок перевірки цієї декларації. А нового не було. Тобто ДФС не мала права в цей період вже цього робити. Не знаю, яким чином він отримав протиправно такий документ і подав його на комісію", - розповів заступник голови СБУ.

Також Демчина каже, що в суді у цій справі інтереси Ситника представляв не його приватний адвокат - хоча справа була приватна, а адвокат НАБУ. Що Демчина вважає тиском на судовий процес.

Також чиновник стверджує, що Ситник допускає і корупційні порушення. Наприклад, за його словами, фірми, проти яких НАБУ веде справу, створили благодійний фонд, а з його рахунку нібито,купили квартиру для глави НАБУ.

Нагадаємо, конфлікт між СБУ і НАБУ почався, коли НАБУ оголосило підозру Демчині в незаконному збагаченні.

Читайте АСН в Google News