Лежать на рахунках: Гриневич пояснила, куди поділися нові парти для першокласників

07.09.2018, 11:26

Обіцяних нових парт та методичних матеріалів для першокласників до сих пір не поставили в новому обсязі через безпорадність чиновників і недобросовісну конкуренцію бізнесу. Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час засідання парламенту, передав кореспондент ASN.

"Діти прийшли в перший клас і в багатьох школах не побачили нових парт, нових матеріалів для навчання, а насправді кошти лежать на рахунках органів місцевого самоврядування", - зазначила міністр. За її словами, часто причиною відсутності належного використання бюджетних коштів на місцях стає "управлінська безпорадність", в зв'язку з якою чиновники не можуть вчасно оголосити і провести тендери.

При цьому вона додала, що також нерідкі випадки блокування тендерів у зв'язку з недобросовісною конкуренцією на ринку. А крім того, не готовим до подібних масштабних замовленнях виявився український ринок. Так, багато фірм просто не встигли доробити парти або надрукувати нові підручники до 1 вересня і до сих пір виконують держзамовлення.

Нагадаємо, через зрив графіка друку підручників для школярів заняття в деяких класах будуть проходити без книжок до кінця осені. Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич на брифінгу після засідання Кабміну.

Читайте АСН в Google News