Бунт будівельників: на Мінрегіон подали в суд відразу 5 позовів за нові будівельні норми

05.09.2018, 12:44

Забудовники намагаються опротестувати нові державні будівельні норми (ДБН), подавши до суду на Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства відразу п'ять позовів. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко на засіданні уряду, передав кореспондент ASN.

"ДБН опубліковані, вони набрали чинності з 1 вересня. І сьогодні я просто звертаюся до будівельників, до ринку, архітекторів і проектантів - будь ласка, дивіться Державні будівельні норми, які були опубліковані ще в квітні, і вчіться жити за європейськими правилами", - зазначив міністр.

За його словами, громадськість не повинна потрапляти в заручники до забудовників - навпаки, платники податків мають право отримувати безпечний і комфортний простір навколо себе. Зараз в українських реаліях дуже часто виходить, що, вселяючись у новий будинок, громадяни дуже швидко виявляють біля вікон ще одну нову висотку.

При цьому забудовник не обтяжує себе проблемами будівництва інфраструктури і здає будинки по 35 поверхів без достатньої кількості місць для паркування, далеко від дитсадків і шкіл. Також нерідкі випадки, коли до зданого в експлуатацію будинку ще не підключені всі комунікації і, наприклад, будинок підключений до генератора.

"Ми зараз у судах маємо 5 позовів, але ми відстоїмо своє право на те, щоб провести реформу і створити комфортне середовище для наших громадян", - додав чиновник. Нагадаємо, Міністерство регіонального розвитку анонсувало спрощення правил прийняття в експлуатацію приватних, дачних, присадибних будинків і гаражів.

Читайте АСН в Google News