Військове розв'язання конфлікту на Донбасі неможливо: Австрія закликала РФ сісти за стіл переговорів

04.09.2018, 14:35

Росія повинна повернутися за стіл переговорів у Нормандському форматі, оскільки вирішення конфлікту на Донбасі не може бути досягнуто військовим шляхом. Про це повідомив канцлер Австрії Себастьян Курц на зустрічі з українським президентом України Петром Порошенком у Києві, передав кореспондент ASN.

"Ми очікуємо дуже чіткої реакції на російську агресію. І в зв'язку з цим у червні цього року ми продовжили санкції проти агресора. Звичайно, потрібен також і діалог", - зазначив політик. За його словами, мирне вирішення може бути знайдене тільки за "каналом діалогу", якого зараз немає, однак вирішення конфлікту з РФ може бути знайдено лише за столом переговорів.

"І ніколи не буде військового вирішення цього конфлікту. В зв'язку з цим я хотів би звернутися до Росії із закликом повернутися за стіл переговорів, тому що це повернення необхідно і в Нормандські форматі", - додав С. Курц.

При цьому він уточнив, що не дивлячись на відсутність прогресу, Нормандський формат залишається єдиним переговорним майданчиком для всіх зацікавлених сторін. Нагадаємо, в середині серпня президент Росії Володимир Путін перед переговорами з Ангелою Меркель заїхав на весілля міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль і місцевого бізнесмена Вольфганга Майлінгера.

Путін провів на весіллі близько години. Його прес-служба назвала цей візит приватним, хоча запрошення на весілля він отримав в рамках офіційного спілкування з Кнайсль.

Читайте АСН в Google News