Козаки і танці з агресором: Порошенко нагадав австрійському канцлеру весілля з Путіним

04.09.2018, 12:54

Весілля глави австрійського зовнішньополітичного відомства, на якому був присутній президент країни-агресора Володимир Путін разом з хором козаків, не може стати перешкодою для військової агресії РФ, а тільки чітка і злагоджена політика. Таку думку висловив президент України Петро Порошенко під час зустрічі з австрійським канцлером Себастьяном Курцем в Києві, передав кореспондент ASN.

"Є чітке розуміння того, що ніякі чемпіонати світу з футболу, весілля з козаками не можуть зупинити російського агресора. Це може бути ефективна, скоординована позиція, яку на сьогоднішній день ми, з нашим другом, паном канцлером зараз демонструємо", - зазначив глава держави .

За його словами, Австрія "твердо і надійно" підтримує позицію України в конфлікті з РФ, голосуючи щодо українських резолюцій у міжнародних організаціях. "Це позиція надійного партнера", - підкреслив П. Порошенко.

При цьому він додав, що австрійський уряд організував відпочинок дітей, які постраждали від збройного конфлікту на Донбасі, в Австрії. Також австрійський приватний бізнес допомагає Україні, реалізуючи соціальні проекти.

Так, наприклад, один із банків за власний рахунок відремонтував інтернат для дітей з особливими потребами. Нагадаємо, в середині серпня президент Росії Володимир Путін перед переговорами з Ангелою Меркель заїхав на весілля міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль і місцевого бізнесмена Вольфганга Майлінгера.

Путін провів на весіллі близько години. Його прес служба назвала цей візит приватним, хоча запрошення на весілля він отримав в рамках офіційного спілкування з Кнайсль.

Читайте АСН в Google News