У Мінсоцполітики розповіли, що буде з субсидіями споживачів без газових лічильників

03.09.2018, 10:45

Мінсоцполітики не зможуть позбавити субсидії споживачів, у яких немає газових лічильників, тому що уряд зняв з розгляду це питання і відклав підвищення ціни на газ до 1 жовтня. Так чиновники хотіли стимулювати населення до встановлення лічильників та економії газу.

Про це повідомляє УНН.

У Мінсоцполітики теж обговорили питання про припинення видачі субсидій домогосподарствам, в яких не встановлені лічильники на електроенергію, гарячу і холодну воду.

"Пільги та субсидії надаються населенню в межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування комунальними послугами, в тому числі природним газом. Відповідні нормативи споживання встановлені постановою КМУ від 6 серпня 2014 року № 409. Мінсоцполітики ініціювало зміни до цієї постанови, якими передбачалося з 1 жовтня 2018 роки не надавати пільги і субсидії на оплату послуг газопостачання споживачам, у яких немає індивідуальних лічильників газу, і які відмовилися встановлювати їх за рахунок державного/місцевого бюджетів або власних коштів операторів газорозподільних систем", - розповіли в Мінсоцполітики.

"Проект постанови про внесення змін до постанови №409 знято з розгляду урядом", - відзначили в Мінсоцполітики.

Читайте АСН в Google News