Виселять без суду і заборонять наближатися. Україна посилює покарання для домашніх тиранів

01.09.2018, 08:26

У Мінюстиції зареєстрований Порядок забороненого припису щодо кривдника, також за домашнє насильство виселятимуть без суду і в терміновому порядку.

Урядова уповноважена з гендерної політики Катерина Левченко в Facebook опублікувала повідомлення про те, що Міністерство юстиції України зареєструвало наказ МВС про затвердження Порядку винесення уповноваженими підрозділами органів Національної поліції України термінового забороненого припису щодо кривдника. Після публікації в офіційному віснику наказ набуде чинності.

Катерина Левченко в повідомленні роз'яснила, що означає такий припис для кривдника відповідно до Закону України «Про протидію домашньому насильству».

«По-перше, зобов'язання покинути місце проживання (перебування) особи, яка постраждала;

По-друге, заборону на вхід і перебування в місці проживання (перебування) особи, яка постраждала;

По-третє, заборону в будь-який спосіб контактувати з потерпілою особою».

При цьому уповноважена з гендерної політики уточнила: «Терміновий забороняючий припис виноситься на термін до 10 діб, що має дати першу можливість для зупинки насильства і вирішення проблемних питань постраждалої особи.

Обмежувальний припис - на термін до 6 місяців - виносить вже не поліція, а суд за клопотанням особи, яка постраждала або його представника», розповідає СЮГ

Читайте АСН в Google News