Українцям розповіли, де треба зберігати пенсію, щоб не бідувати в старості

31.08.2018, 10:39

Для отримання гідної пенсії українцям потрібно скористатися недержавною (солідарною) пенсійною системою, а послугами європейських компаній зі страхування. В цьому випадку щомісяця можна відкладати необхідну суму, що зможе забезпечити гідний вихід на пенсію.

Як сказано в матеріалі "Сегодня", саме таку пораду дали українцям юристи. На їхню думку, зараз такі компанії є гідною альтернативою пенсійних фондів.

"У Європейському Союзі страхові компанії займають близько 30% в загальному обсязі акумульованих пенсій. На ринку України також представлені такі європейські компанії, перевагою яких є гарантії збереження і накопичення коштів їх "материнськими" компаніями, які здійснюють свою діяльність за європейськими законами", - пояснив юрист Ігор Чудовський.

За його словами, головною перевагою при накопиченні грошей в таких компаніях стає примноження заощаджень в довгостроковому періоді. Крім цього, у клієнта є можливість вибрати валюту, в якій він буде накопичувати гроші.

"Я вважаю, наявність поліса страхування є безперечною перевагою для кожного, хто замислюється про гідну пенсію. Такого роду пенсійний опціон може дати дійсно істотну підтримку сімейного бюджету і забезпечити якісний рівень життя після закінчення трудової діяльності; з урахуванням невисоких державних стандартів для людей похилого віку в Україна це дуже актуально", - зауважив Чудовський.

Експерти впевнені, що накопичити на гідну пенсію самостійно цілком можливо, адже розраховувати тільки на мінімалку дуже ризиковано.

Читайте АСН в Google News