США звинуватили Росію в порушенні міжнародного права в Азовському морі

31.08.2018, 07:48

Державний департамент США засудив дії Росії в Азовському морі і Керченській протоці, закликавши Москву до припинення агресивних дій проти міжнародних перевезень. Спікер Держдепу Хізер Нойерт заявила на брифінгу у Вашингтоні, що Росія переслідує міжнародне судноплавство через Керченську протоку і Азовське море.

За словами Нойерт, тільки за останні тижні російські силовики безпідставно зупинили як мінімум 16 комерційних суден, які прямували в українські порти.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ України підготувати пропозиції щодо забезпечення інтересів нашої держави в акваторії Азовського моря. Нагадаємо, в останні місяці в морі господарюють російські кораблі, які повсюдно зупиняють і обшукують судна, що йдуть в українські порти.

Також провідний експерт Американської ради з міжнародної політики Стівен Бланк каже, що для України існує реальна реальна загроза в Азовському морі, а також в Чорному морі, звідки може вдарити Росія.

«Наскільки мені відомо, Сполучені Штати, безсумнівно, нададуть Україні патрульні катери, які будуть використані, щоб захистити українську берегову лінію. А ще зараз обговорюється питання про постачання протикорабельних ракет", - говорить експерт.

Читайте АСН в Google News