Дива не сталося: Рахункова Палата констатувала провал Держбюджету і мільярдні борги по субсидіях і пільгах

29.08.2018, 08:50

Загальне невиконання плану надходжень загального фонду державного бюджету зросло до 74 млрд грн. А план видатків загального фонду не виконано на 41 млрд грн.

Ці та інші невтішні цифри з виконання держбюджету-2018 озвучив на засіданні Рахункової палати у вівторок її глава Валерій Пацкан, додавши, що ситуація в економіці дійсно складна.

Він повідомив, що заборгованість держави по наданих пільгах і житловим субсидіям населенню на оплату житлово-комунальних послуг станом на 1 липня 2018 становила 8.3 мільярда гривень, а заборгованість підприємств по зарплаті зросла в найбільшу суму з 2010 року - до 2.7 млрд грн.

"Три місяці тому ми на засіданні розглядали результати виконання держбюджету в першому кварталі, коли надходження загального фонду виявилися меншими за планові на 22,5%. Тоді ми запропонували уряду ініціювати внесення змін до закону про державний бюджет на 2018 рік для збалансування витрат і надходжень. Керівники Мінфіну запевняли про позитивні тенденції в економіці і обіцяли виконання плану доходів за півріччя. Однак дива не сталося. І ризики невиконання державного бюджету за рік зростають", - обурився Пацкан. 

Читайте АСН в Google News