4 мільйони - на оглядини: У Кличка визнали, що міст Патона став небезпечний

24.08.2018, 18:01

Столична влада ініціює проведення комплексного обстеження мосту ім. Є. Патона з тим, щоб пізніше провести його реконструкцію. Про це повідомила прес-служба КМДА.

Згідно з інформацією міськдержадміністрації, мер столиці Віталій Кличко вже підписав розпорядження про перерозподіл видатків бюджету міста Києва на 2018 рік, з тим, щоб 4 млн грн були виділені на комплексне обстеження конструкції моста ім. Є. О. Патона. За результатами цього обстеження можна буде визначити обсяг необхідних робіт і проект майбутньої реконструкції.

У КМДА також підкреслили, що міст ім. Е. О. Патона потребує капітального ремонту, оскільки на металоконструкціях і металевих поперечних балках відбуваються незворотні процеси корозійних пошкоджень. Уже відомо, що роботи з реконструкції будуть здійснювати спільно з Інститутом електрозварювання ім. Є. О. Патона.

Проект почнуть розробляти вже цього року. Міст введено в експлуатацію в 1953 році. Реконструювали міст тільки один раз, в 2004 році, коли з нього демонтували трамвайні колії. З того часу поточні ремонтні роботи проходили лише на невеликих ділянках моста.

 

Нагадаємо, після страшної трагедії з обвалом моста в Генуї, в результаті якого загинуло близько 40 осіб, кияни нагадали, що столичний 65-річний міст Патона також перебуває в напіваварійному стані.

Читайте АСН в Google News