Переходимо на благородні напої: в Україні падає виробництво горілки

24.08.2018, 14:30

У період з січня по липень 2018 року виробництво горілки в Україні скоротилося на 6,4%, до 6,863 млн дал.,  порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомила Державна служба статистики.

Як свідчать дані Держстату, водночас в країні нарощуються темпи виробництва коньяку і бренді. За перші 7 місяців року приріст становив 1,1%. Всього ж з січня по липень було вироблено 1 млн 64 тис. дал. цієї продукції.

Нагадаємо, на початку поточного року в селі Малі Єрчики Сквирського району Київської області податкова і прокуратура на овечій фермі знайшли і ліквідували підпільний завод, на якому виготовлявся фальсифікований спирт. Виробничі потужності порушники закону розташували під землею на глибині до 5 поверхів - на них контрафактний зарубіжний технічний спирт переробляли на питний.

У минулому році податківці вилучили контрафактного алкоголю і спирту на суму 1 млрд 108, 6 млн грн. Всього правоохоронці знищили майже 13 млн літрів підроблених алкогольних напоїв і більш ніж 3 млн л незаконного.

Читайте АСН в Google News