Жінка з двома матками народила близнюків

14.08.2018, 13:16

39-річна москвичка мала унікальну аномалію в розвитку матки: її орган являв собою дві матки, що зрослися у формі серця . Лікарі попереджали жінку, що вона не зможе самостійно стати матір'ю, проте днями вона народила близнюків, сина і дочку.

Мешканка Москви, що має рідкісну структуру матки,  спостерігалася в ДКЛ №29 імені Баумана. За словами москвички, вона завагітніла «несподівано для себе», зі своїм безпліддям вона вже встигла змиритися. Кожен її близнюк був розташований у своїй матці. За словами лікарів, яйцеклітини одночасно запліднилися у двох зрощених органах, і це, як, власне, і вагітність пацієнтки з такою особливістю схоже на диво.

Діти з'явилися на світ за допомогою кесаревого розтину, хлопчик важив 3260 грамів, дівчинка - 2650 грамів. Близнюків назвали Євгеном і Варварою. Мама і малюки почувають себе добре.

Матку в формі серця жінці вдалося зберегти, так що вона при бажанні зможе народити ще дітей. Молода мати вже оголосила лікарям, що обов'язково скористається такою можливістю в найближчі два-три роки. Источник.

Читайте АСН в Google News