Мінфін уточнив дату продажу ПриватБанку

13.08.2018, 18:25

Мінфін схвалив Стратегію розвитку ПриватБанку. Про це прес-служба міністерства повідомила у відповідь на запит агентства УНН. Стало зокрема відомо, що в найближчі роки банк буде залишатися державним. Мінфін підготує ПриватБанк до продажу тільки до 2022 року.

У 2022 році Приватбанк планує отримати 8,4 мільярда гривень чистого прибутку і буде готовий до виходу держави з капіталу. Сумарний дохід для акціонера в період з 2018 по 2022 роки складе 81 мільярд гривень, без урахування коштів, ПриватБанк має намір повернути через суди, - повідомили в міністерстві.
Раніше Кабінет міністрів прийняв рішення про націоналізацію 100 відсотка акцій "ПриватБанку". Співвласник банку Ігор Коломойський заявив, що сам звертався до уряду з проханням про націоналізацію. У той же час він звинуватив політику НБУ в проблемах "Привату".

Пізніше стало відомо, що майно "ПриватБанку" розпродадуть через систему електронних торгів арештованим майном (сетах). З молотка підуть більше двох тисяч об'єктів, серед яких курорт "Буковель" і стадіон "Дніпро-арена". Раніше Мінфін докапіталізував "ПриватБанк" ще на 16 мільярдів.

Читайте АСН в Google News