Вчені встановили, що на вершині піраміди Хеопса раніше містилася сфера і вона була білою

10.08.2021, 14:00

Завдяки дослідженням, проведеним іспанським архітектором Мікелем Перес-Санчесом, вдалося з точністю відновити первинний зовнішній вигляд піраміди Хеопса і визначити, що на її вершині знаходилася сфера.

Перес-Санчес нагадав, що Велика піраміда була побудована під час правління Хуфу (2550 до н. Е. До 2527 до н. е.), другого фараона IV династії. Архітектор упевнений, що в даний час спорудження позбавлене ​​його початкового покриття з блоків білого вапняку, а вершина втратила 9 метрів у висоту. Згідно з припущенням експерта, сфера, яка перебувала на вершині піраміди Хеопса, склала в 2,7 метри в діаметрі, символізувала Очі Хорусу.

Він додає, що ця коронаційна сфера, в той же час, забезпечена Сонцем і Сириусом, найяскравішою зіркою неба. За підтримки команди дослідників був створений комп'ютерний малюнок із точністю 4 десяткових знаки, в 100 разів перевищує звичайну точність в архітектурі.

Тривимірне зображення дозволило дізнатися кут нахилу, рівний 51,84 градуса, наявність платформи, висоту пірамідальної вершини. Источник.

Читайте АСН в Google News